Sint-jakobsnootjes met gewokte zeekraal, paksoi en venkel

Dit is een ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Combineer de gebakken sint-jakobsnoten met venkelpuree en geroerbakte paksoi en zeekraal. Maak er een mooi torentje van en geniet.

Voor 4 personen

sint-jakobsschelpen

venkelknol

grote aardappelen

100 g zeekraal

200 g paksoi

2,5 dl room (40 %)

sesamolie

oestersaus

kerrie

peper

Bereiding

1. Kook de geschilde aardappelen met de venkel, pureer de twee groenten met de pureestamper en houd de puree warm.

2. Bak de sint-jakobsnootjes in hete boter met sesamolie, zodat ze snel dichtschroeien en een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid met peper van de molen (bij voorkeur szechuanpeper die aangenaam van aroma en licht zurig is).

3. Verhit de wok met een scheut sesamolie en gooi er achtereenvolgens de in de lengte gesneden paksoi en de zeekraal in. Roerbak de groenten kort.

4. Dresseer de venkelpuree in het midden van een warm bord, schik de gewokte groenten op de puree en plaats hier drie sint-jakobsnootjes op.

5. Bereid een romige saus door de hete pan te deglaceren met wat room en voeg kerriepoeder en een weinig oestersaus toe. Giet de saus uit en versier het gerecht met een vers kruidentakje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content