Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 stronkjes grondwitloof
  • 16 sint-jakobsmosselen
  • 1 el Mycryo (cacaoboter in poedervorm)
  • fleur de sel, 20 g boter

Voor de saus:

  • 1 dl azijn, 1 dl water
  • 1dl droge witte wijn
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • geplette peperkorrels
  • 150 g boter

Saus: laat alle ingrediënten, behalve de boter, samen inkoken tot siroop. Zeef. Voeg boter in kleine porties toe tot u een gladde, gebonden saus verkrijgt. Kruid met peper en zout. Hou warm.

Was het witloof, snij in grove julienne. Bak kort in boter tot licht krokant. Kruid met peper en zout.

Druk de sint-jakobsmosselen in Micryo-poeder gemengd met fleur de sel. Bak kort in een hete grillpan.

Leg het witloof in het midden van het bord en daaromheen de sint-jakobsmosselen en de saus.

Saus: laat alle ingrediënten, behalve de boter, samen inkoken tot siroop. Zeef. Voeg boter in kleine porties toe tot u een gladde, gebonden saus verkrijgt. Kruid met peper en zout. Hou warm. Was het witloof, snij in grove julienne. Bak kort in boter tot licht krokant. Kruid met peper en zout. Druk de sint-jakobsmosselen in Micryo-poeder gemengd met fleur de sel. Bak kort in een hete grillpan. Leg het witloof in het midden van het bord en daaromheen de sint-jakobsmosselen en de saus.