Sint-Jacobssalade

  • Moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen:

1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos

2 struikjes witloof

2 eetlepels witte wijnazijn

1 mespuntje mosterd

4 eetlepels notenolie

1 fijngesnipperd sjalotje

300 g Sint-Jacobsmosselen

1 nootje boter

zout en peper

sprietjes bieslook

droge witte vermout (vb. Noilly Prat)

Snijd de zeevruchten in plakjes en bak ze langs weerszijden snel aan in boter. Overgiet met de vermout en laat 2 minuten stoven.Verwijder de bittere kern van de witloofstruikjes. Bewaar de grootste, buitenste bladen en snijd de rest in fijne reepjes. Laat twee paprika’s goed uitlekken, dep ze verder droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes. Roer een vinaigrette met de olie, azijn, mosterd, zout, peper en het fijngesnipperde sjalotje. Schik de blaadjes witloof op de borden. Roer de versneden groentjes door de vinaigrette en schep ze in hoopjes midden op het bord. Leg de plakjes Sint-Jacobsmosselen langs de rand en overgiet ze met het stoofvocht.Versier met sprietjes bieslook.

Tip: Om dit gerecht nog kleuriger en feestelijker te maken, kan je nog groene asperges van Bonduelle toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content