Voor 1 persoon:
1 grote sinaasappel
3 of 4 plakjes ui
6 grote witte rozijnen
4 blaadjes kropsla
3 eetlepels citroensap
kaneelpoeder
zout
peper
pimentpoeder (facultatief)
Schil de sinaasappel en verwijder het witte velletje. Snijd hem in fijne plakjes. Vang het sinaasappelsap op in een kom. Voeg er het citroensap aan toe. Laat de rozijnen zwellen in het sap. Was en droog de slablaadjes. Schil de ui, snijd in plakjes en maak die los in ringen. Schik op een bord de sla, de plakjes sinaasappel en de uiringen. Voeg er de geweekte rozijnen aan toe. Overgiet met het sinaasappel- en citroensap. Bestrooi met kaneel, zout en peper en ten slotte met pimentpoeder. Laat minstens 15 minuten rusten. Serveer het slaatje als voorgerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier