Sinaasappelsla met koriander en een emulsie Tropicana Pineapple & Lime

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

Sinaasappelsla:

1 kg sinaasappel

30 g koriander

Kaviaar van Tropicana (naar keuze):

250 ml Tropicana Pineapple & Lime

1 g natrium alginaat (in de apotheek te verkrijgen)

500 ml water

5 g calciumchloride (in de apotheek te verkrijgen)

Emulsie van Tropicana:

375 ml Tropicana Pineapple & Lime

2 gelatineblaadjes

75 ml vloeibare room 40 %

Schil de sinaasappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de koriander fijn, roer deze door de sinaasappelblokjes en zet het mengsel in de koelkast.

Laat de gelatineblaadjes in koud water weken om ze zacht te maken. Breng de room aan de kook, neem van het vuur en klop de gelatine eronder. Giet de room en de Tropicana Pineapple & Lime in een sifon. Schud krachtig, steek 2 gaspatronen in de sifon en plaats ten minste 2 uur in de koelkast.

Voor de kaviaar van Tropicana, klop het alginaat onder de Tropicana Pineapple & Lime. Klop het chloride onder het water. Laat het vruchtensap met het alginaat druppel per druppel in het water vallen en laat ongeveer 15 seconden rusten. Haal de kleine balletjes eruit en leg ze in koud water. Laat uitlekken en zet in de koelkast.

Verdeel de sinaasappelsla over glazen of schoteltjes. Schud de sifon en spuit de mousse op de sla. Versier met een lepeltje kaviaar van Tropicana. Leg een blaadje koriander op de kaviaar en dien heel koud op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content