Sinaasappelsaus

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Deze sinaasappelsaus of bigaradesaus is de klassieke saus voor ‘canard à l’orange’.

Voor 1 liter

1,2 l demi-glacesaus

2 el tomatenpuree

1,5 dl sinaasappelsap

3 el citroensap

5 el aigre-doux (blonde, lopende karamel gemaakt van 100 g suiker en 100 g water en geblust met 6 el azijn)

julienne van sinaasappelzeste, in suikersiroop geblancheerd

een scheut sinaasappellikeur

peper en zout

Bereiding

1. Breng de demi-glace zacht aan de kook, voeg tomatenpuree, citrussap en aigre-doux toe en laat 20 minuten zacht inkoken.

2. Werk af met sinaasappelzeste, likeur en peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content