
Sinaasappelsaus
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Deze sinaasappelsaus of bigaradesaus is de klassieke saus voor ‘canard à l’orange’.
Voor 1 liter
- 1,2 l demi-glacesaus
- 2 el tomatenpuree
- 1,5 dl sinaasappelsap
- 3 el citroensap
- 5 el aigre-doux (blonde, lopende karamel gemaakt van 100 g suiker en 100 g water en geblust met 6 el azijn)
- julienne van sinaasappelzeste, in suikersiroop geblancheerd
- een scheut sinaasappellikeur
- peper en zout
Bereiding
- Breng de demi-glace zacht aan de kook, voeg tomatenpuree, citrussap en aigre-doux toe en laat 20 minuten zacht inkoken.
- Werk de sinaasappelsaus af met sinaasappelzeste, likeur en peper en zout.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier