
Spaanse sinaasappelsalade met honing
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Deze Spaanse sinaasappelsalade is het recept van de familie Nuñez del Prado – olijfolieproducent uit Baena. De perfecte afsluiter van een mediterrane maaltijd. Recept en ingrediënten voor 4 personen.
Nodig
- 5 sinaasappels
- 4 eetlepels vloeibare honing
- sap van een halve citroen
- extra vierge olijfolie
Zo maak je de sinaasappelsalade
Pel of schil de sinaasappelen en snijd ze in dunne plakken. Besprenkel de plakken met citroensap en honing, draai de plakken om en laat ze ongeveer een uurtje rusten. Schik de plakken op 4 bordjes en serveer hierbij een klein karafje olijfolie zodat iedereen naar smaak de salade hiermee kan bedruppelen.
Dit recept komt van de Spaanse familie Nuñez del Prado – olijfolieproducent uit het Spaanse Baena. Señora Nuñez del Prado serveert deze sinaasappelsalade met een flan van eieren en suiker. Maar ook zonder deze flan is het een perfecte afsluiting van een mediterrane maaltijd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier