Spaanse sinaasappelsalade met honing

© Getty

Deze Spaanse sinaasappelsalade met honing is het recept van de familie Nuñez del Prado – olijfolieproducent uit Baena. De perfecte afsluiter van een mediterrane maaltijd.

Ingrediënten
  • 5 sinaasappels
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • sap van een halve citroen
  • extra vierge olijfolie
Bereiding
  1. Pel of schil de sinaasappelen en snijd ze in dunne plakken.
  2. Besprenkel de plakken sinaasappel met citroensap en honing, draai de plakken om en laat ze ongeveer een uurtje rusten.
  3. Schik de plakken op 4 bordjes en serveer hierbij een klein karafje olijfolie zodat iedereen naar smaak de sinaasappelsalade hiermee kan bedruppelen.

Dit recept komt van de Spaanse familie Nuñez del Prado – olijfolieproducent uit het Spaanse Baena. Señora Nuñez del Prado serveert deze sinaasappelsalade met een flan van eieren en suiker. Maar ook zonder deze flan is het een perfecte afsluiting van een mediterrane maaltijd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content