Sinaasappelpudding

  • Moeilijkheid

5 sinaasappels

1 citroen

5 blaadjes gelatine

125 gram suiker

3 eieren

250 ml slagroom

2 kumquats

1 eetlepel witte basterdsuiker

1 eetlepel Grand Marnies (facultatief)

Laat de blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in een kommetje koud water weken. Pers de sinaasappels en de citroen uit totdat je 4 dl sap hebt. Verwarm 1 dl sap in een pannetje en roer de suiker erdoor. Knijp de gelatine uit en voeg dat eraan toe. Roer het warme sapmengsel door de koude sap en laat het onder af en toe roeren dik worden. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Klop 150 ml slagroom stijf en roer dit door het eiwit. Schep vervolgens het sapmengsel erdoor. Doe het geheel in een puddingvorm en zet het ongeveer 3 uur in de koelkast. Was de kumquats en snijd ze in dunne schijfjes. Meng 100 ml slagroom met de basterdsuiker en eventueel de Grand Marnier, klop het stijf en doe het in een spuitzak. Leg de pudding op een platte schaal en versier hem met toefjes slagroom en de schijfjes kumquats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content