Ingrediënten

Voor 1 kg fruit :

  • 1 kg sinaasappels (liefst onbespoten),
  • 1 l water,
  • 1,5 kg suiker S2,
  • sap van 2 citroenen,
  • scheut whisky naar smaak *

Schil de sinaasappels tot op het vlees. Snij het witte gedeelte van de schil, zodat alleen de dunne buitenschil overblijft. Snij deze in reepjes (zestes) en het vruchtvlees in stukken. Kook het vruchtvlees met de schilreepjes 2 uur in 1 liter kokend water en laat 12 uur rusten. Doe er de suiker, het citroensap en de whisky bij en laat 30 minuten koken tot een dikke confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.

* Sinaasappelconfituur kan, maar hoeft niet geparfumeerd te worden met whisky of ander gedistilleerd. Alternatieven voor whisky zijn : witte rum, triple-sec en andere sinaasappellikeuren.

* Gebruik voor alle confituren steeds lage en zeer brede kookpannen. Zo kan het water goed verdampen en de confituur indikken tijdens het koken.

Schil de sinaasappels tot op het vlees. Snij het witte gedeelte van de schil, zodat alleen de dunne buitenschil overblijft. Snij deze in reepjes (zestes) en het vruchtvlees in stukken. Kook het vruchtvlees met de schilreepjes 2 uur in 1 liter kokend water en laat 12 uur rusten. Doe er de suiker, het citroensap en de whisky bij en laat 30 minuten koken tot een dikke confituur. Schep warm in bokalen en laat afkoelen.* Sinaasappelconfituur kan, maar hoeft niet geparfumeerd te worden met whisky of ander gedistilleerd. Alternatieven voor whisky zijn : witte rum, triple-sec en andere sinaasappellikeuren.* Gebruik voor alle confituren steeds lage en zeer brede kookpannen. Zo kan het water goed verdampen en de confituur indikken tijdens het koken.