Sinaasappel- en rozijnencake

De rozijnen voor de sinaasappel- en rozijnencake kun je weken in bruine rum. Voor kinderen doe je dat in sinaasappelsap.

Voor 4 personen
  • 400g cakemix
  • bloem (om de cakevorm te bestuiven)
  • 200 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • geraspte schil van 1 bio-sinaasappel
  • 50 g rozijnen
  • 1 glaasje bruine rum
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 à 170 °C. Beboter een cakevorm en bestuif hem met de bloem.
  2. Week de rozijnen in de rum. Klop de boter op tot een romige massa. Meng er één voor één de eieren door en vervolgens de melk. Roer dan voorzichtig de cakemix erbij.
  3. Haal de rozijnen uit de rum. Meng de sinaasappelrasp en de rozijnen onder het deeg.
  4. Vul de cakevorm en bak de cake in 1 uur goudbruin. Controleer de rozijnencake met een mespunt : hij is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content