Sinaasappel- en citroenpudding

1 sinaasappel

1 sinaasappel

1 gele citroen

1 groene citroen

25 centiliter melk

3 eieren

175 gram poedersuiker

30 gram maïzena

Schil de sinaasappel en de twee citroenen. Bewaar de schillen. Snijd de sinaasappel in de breedte door en de gele en groene citroen in de lengte. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de vruchten en pers het sap eruit (citroen- en sinaasappelsap apart). Laat 25 cl melk koken met de schillen. Voeg 3 eierdooiers bij 50 gram poedersuiker en klop tot het mengsel wit wordt.

Voeg 30 gram maïzena toe en meng goed. Giet her voorzichtig de hete melk bij en blijf kloppen. Zet gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje tot het dik wordt. Blijf kloppen tot de pudding loskomt van de pot. Verdeel de pudding, de helft bij het citroensap, de helft bij het sinaasappelsap. Laat afkoelen.

Maak vervolgens een siroop door 125 gram poedersuiker (bewaar 1 theelepel apart) met 3 eetlepels water 5 minuten te laten koken. Klop 2 eiwitten met de theelepel poedersuiker tot sneeuw. Giet de siroop voorzichtig bij het eiwit, terwijl u blijft kloppen. Doe de helft van dit mengsel in de sinaasappelpudding en de andere helft in de citroenpudding. Vul de uitgeholde sinaasappel- en de citroenschillen met de bijbehorende vulling en serveer fris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content