Seizoengroenten

  • Moeilijkheid

Seizoengroenten

Nodig:

Groenten:

aardperen, schorseneren, witte uien, bospaddenstoelen, enkele geblancheerde spruitenblaadjes, witloofblaadjes, blaadjes van notensla, aardappelschijfjes, worteltjes

gevogeltejus

parmezaan (niet te oud)

plakjes witte truffel (facultatief)

Bruine jus van gevogelte:

kippenvleugels

ui, gevogeltebouillon

tijm, laurier

ongezouten boter

2 blaadjes basilicum

1 druppel sherryazijn

Puree van aardperen: zet 6 of 7 aardperen onder in de helft water en de helft melk, verwarm tot ze zacht zijn. Pureer en voeg 3 theelepels room toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

Schorseneren: schil, snij in dunne plakjes en kook in gezouten water met azijn. Kleur lichtjes in boter.

Aardappelschijfjes: kies bintjes (die veel zetmeel bevatten). Snij in dunne plakjes met de fijnsnijder, spoel, droog goed af en frituur in olie op 140°C.

Bospaddenstoelen: snij in tweeën en bak in boter.

Jonge worteltjes: snij in schuine plakjes en stoof onder deksel in boter. Kruid met zout en nootmuskaat.

Gevogeltejus: kleur de kippenvleugels en de ui bruin in boter. Overgiet met gevogeltefond. Voeg tijm en knoflook toe. Laat 3 uur sudderen. Zeef en laat tot de helft inkoken. Voeg 2 blaadjes basilicum en 1 druppel sherry toe. Werk af met een klontje boter.

Presentatie: leg een laag warme puree in het midden van het bord, maximaal 4 à 5 mm dik. Schik de andere ingrediënten eromheen, te beginnen met de zwaarste, daarna geleidelijk de lichtere, eindigend met een paar rauwe blaadjes. Laat de saus met behulp van een lepel behoedzaam langs de rand van het bord vloeien. Garneer, als uw budget het toelaat, met een paar schijfjes truffel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content