Seitan met pesto in een korstje en groentestoofpotje met sinaasappelkoriandersaus

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

450 g seitan (in 8 niet te dunne plakken gesneden)

2 eetlepels pesto

4 bladen filodeeg

1 bundel jonge worteltjes

2 kleine courgetten

1 rijpa mango

100 g wilde rijst

150 g peultjes

1 bundeltje verse koriander

1 ui

olijfolie

6 tomaten

1 dl room of ‘soja cuisine’

een scheut sinaasappelsap

peper, zout en tamari (gefermenteerde sojasaus)

De rijst koken. De wortelen schoonmaken en in lange repen snijden. De ui in niet te kleine stukken en de courgetten in lange slierten snijden. De ui en de wortelen aanstoven in olijfolie en na een tijdje de courgetten toevoegen. Indien nodig mag er een scheutje water bij. De mango en de tomaten van schil en zaden ontdoen, het vruchtvlees in blokjes snijden en aan de stoverij toevoegen. Mengen en kort laten sudderen. Het sinaasappelsap en de room (of de soja cuisine) in de pan gieten. Kruiden met peper, zout en tamari. De peultjes schoonmaken en kort stoven. De pesto op vier schijven seitan smeren en afdekken met een tweede schijf seitan. Inpakken in filodeeg en bakken in frituurvet. De gehakte koriander en de peultjes roer je op het laatste moment door de groentestoofpot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content