Ingrediënten

Nodig voor zes :

  • 1/2 kg krabbetjes
  • 1/2 kg kreeft
  • 1 1/2 kg zeepaling
  • 1 kg heek(of kabeljauw)
  • 1 scheut olijfolie
  • 125 g tomatenpuree
  • 1/2 l droge witte wijn
  • 1,5 l water
  • 1/4 kg uien
  • 5 g saffraan
  • tijm
  • laurier
  • koriander

Garnituur :

  • kort gekookte mosselen
  • venusschelpen
  • kokkels
  • 6 mootjes zeeduivel

De uien, krabbetjes en kreeft (met pantser en al) aanstoven in olijfolie. De witte wijn, het water, de zeepaling, de heek, de tomatenpuree en de kruiden toevoegen. Aan de kook brengen en alles 1 uur laten pruttelen op zacht vuur. De inhoud van de pan mixen (liefst met een stevige mixer om zonder brokken het kreeftpantser te kunnen vermalen) en zeven. De broth terug aan de kook brengen en het garnituur toevoegen.

De uien, krabbetjes en kreeft (met pantser en al) aanstoven in olijfolie. De witte wijn, het water, de zeepaling, de heek, de tomatenpuree en de kruiden toevoegen. Aan de kook brengen en alles 1 uur laten pruttelen op zacht vuur. De inhoud van de pan mixen (liefst met een stevige mixer om zonder brokken het kreeftpantser te kunnen vermalen) en zeven. De broth terug aan de kook brengen en het garnituur toevoegen.