Scottish broth

  • Difficulty

Nodig voor zes :

1/2 kg krabbetjes

1/2 kg kreeft

1 1/2 kg zeepaling

1 kg heek(of kabeljauw)

1 scheut olijfolie

125 g tomatenpuree

1/2 l droge witte wijn

1,5 l water

1/4 kg uien

5 g saffraan

tijm

laurier

koriander

Garnituur :

kort gekookte mosselen

venusschelpen

kokkels

6 mootjes zeeduivel

De uien, krabbetjes en kreeft (met pantser en al) aanstoven in olijfolie. De witte wijn, het water, de zeepaling, de heek, de tomatenpuree en de kruiden toevoegen. Aan de kook brengen en alles 1 uur laten pruttelen op zacht vuur. De inhoud van de pan mixen (liefst met een stevige mixer om zonder brokken het kreeftpantser te kunnen vermalen) en zeven. De broth terug aan de kook brengen en het garnituur toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content