Nodig voor zes :
1/2 kg krabbetjes
1/2 kg kreeft
1 1/2 kg zeepaling
1 kg heek(of kabeljauw)
1 scheut olijfolie
125 g tomatenpuree
1/2 l droge witte wijn
1,5 l water
1/4 kg uien
5 g saffraan
tijm
laurier
koriander
Garnituur :
kort gekookte mosselen
venusschelpen
kokkels
6 mootjes zeeduivel
De uien, krabbetjes en kreeft (met pantser en al) aanstoven in olijfolie. De witte wijn, het water, de zeepaling, de heek, de tomatenpuree en de kruiden toevoegen. Aan de kook brengen en alles 1 uur laten pruttelen op zacht vuur. De inhoud van de pan mixen (liefst met een stevige mixer om zonder brokken het kreeftpantser te kunnen vermalen) en zeven. De broth terug aan de kook brengen en het garnituur toevoegen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier