Scotch Woodstock

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

50 g uitgelekte filets van ansjovis

175 g boter

6 sneden brood zonder korst

4 eierdooiers

3 dl slagroom of dubbele room

zout

peper en cayenne

een theelepel gehakte peterselie

Prak de ansjovis met 2/3 van de boter tot een pasta. Toast het brood, besmeer het met ansjovisboter en houdt het warm. Smelt de overgebleven boter in een pan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur en meng de losgeklopte eierdooiers en de room in de pan. Kruid de mengeling met zout, peper en cayenne. Zet de pan terug op een getemperd vuur en blijf roeren tot de massa stolt en verandert in een dikke, korrelige, stijve pap. De pan van het vuur halen en het roerei verdelen over de overdwars doormidden gesneden ingeboterde toasts. Bestrooien met gehakte peterselie en opdienen.

Scotch Woodcock was eertijds een populaire, Engelse „savoury” (hartig hapje, dat meestal na een diner werd opgediend). Probeer het eens als voorgerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content