Ingrediënten

Voor 4:

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snuif zout
  • 50 g boter
  • 1,5 dl melk, karnemelk of water

Voor de afwerking:

  • roomboter
  • confituur van rood fruit
  • 3 el slagroom
  • 2 el mascarpone of plattekaas

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg de (karne)melk of het water beetje bij beetje toe tot u een glad mengsel verkrijgt. Rol het deeg 1 cm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek ronde vormpjes uit met een klein glas.

Bak de scones 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Klop de slagroom luchtig op met de mascarpone of plattekaas. Breek de scones open en smeer wat boter, confituur en 'clotted cream' op elke helft.

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Wrijf de boter onder de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg de (karne)melk of het water beetje bij beetje toe tot u een glad mengsel verkrijgt. Rol het deeg 1 cm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek ronde vormpjes uit met een klein glas. Bak de scones 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Klop de slagroom luchtig op met de mascarpone of plattekaas. Breek de scones open en smeer wat boter, confituur en 'clotted cream' op elke helft.