Schuimige soep van bospaddenstoelen met gerookte eendenborst en kervel

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

400 g gemengde aromatische bospaddenstoelen (cantharellen, boleten, oranjegroene melkzwammen, gele stekelzwammen, trompettes de la mort) en gekweekte soorten (shii-takes, Parijse champignons, oesterzwammen)

1,2 l krachtige gevogeltebouillon

versgemalen witte peper

zout

12 plakken gerookte eendenborst

kervel

schilfers parmezaankaas

Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote exemplaren in kleinere stukken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe er de paddenstoelen bij. Laat zacht gaarkoken en mix de soep fijn. Kruid met witte peper en zout. Serveer de soep in kommetjes of diepe borden en werk af met plakken gerookte eendenborst, kervel en parmezaankaas.

Zorg in de paddenstoelmengeling zeker voor de zwarte trompettes de la mort. Die hebben een krachtige bossmaak met een frisse muntachtige toets. Ze geven de soep aromatische kracht. Ook de bouillon moet voldoende krachtig zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content