Schuimige soep van bospaddenstoelen met gerookte eendenborst en kervel

© Getty

Zorg in de paddenstoelmengeling zeker voor de zwarte trompettes de la mort. Die hebben een krachtige bossmaak met een frisse muntachtige toets. Ze geven de soep van bospaddenstoelen aromatische kracht. Ook de bouillon moet voldoende krachtig zijn.

Voor 4 personen
  • 400 g gemengde aromatische bospaddenstoelen (cantharellen, boleten, oranjegroene melkzwammen, gele stekelzwammen, trompettes de la mort) en gekweekte soorten (shii-takes, Parijse champignons, oesterzwammen)
  • 1,2 l krachtige gevogeltebouillon
  • versgemalen witte peper
  • zout
  • 12 plakken gerookte eendenborst
  • kervel
  • schilfers parmezaankaas
Bereiding
  1. Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote exemplaren in kleinere stukken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe er de paddenstoelen bij. Laat de bospaddenstoelen zacht gaarkoken en mix de soep fijn.
  2. Kruid met witte peper en zout. Serveer de soep in kommetjes of diepe borden en werk af met plakken gerookte eendenborst, kervel en parmezaankaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content