Voor 4 :
400 g gemengde aromatische bospaddenstoelen (cantharellen, boleten, oranjegroene melkzwammen, gele stekelzwammen, trompettes de la mort) en gekweekte soorten (shii-takes, Parijse champignons, oesterzwammen)
1,2 l krachtige gevogeltebouillon
versgemalen witte peper
zout
12 plakken gerookte eendenborst
kervel
schilfers parmezaankaas
Maak de paddenstoelen schoon en snij de grote exemplaren in kleinere stukken. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en doe er de paddenstoelen bij. Laat zacht gaarkoken en mix de soep fijn. Kruid met witte peper en zout. Serveer de soep in kommetjes of diepe borden en werk af met plakken gerookte eendenborst, kervel en parmezaankaas.
Zorg in de paddenstoelmengeling zeker voor de zwarte trompettes de la mort. Die hebben een krachtige bossmaak met een frisse muntachtige toets. Ze geven de soep aromatische kracht. Ook de bouillon moet voldoende krachtig zijn.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier