Schuim van rode wijn met peperkoeklepeltjes

  • Moeilijkheid

Voor 4:

2 dl zachte rode wijn (Spaanse Navarra of bourgogne)

4 eierdooiers

125 g suiker

Â1/2 tl fijngeraspte citroenschil

1 el frambozen- of rode bessengelei

3 sneetjes peperkoek

roomboter

Roer de rode wijn, de eierdooiers, suiker, geraspte citroenschil en de gelei op laag tot matig vuur tot het mengsel aandikt. Opgepast, het mengsel mag niet koken: zodra er zich bellen vormen, moet de pan van het vuur. Laat de saus onmiddellijk al kloppend gedeeltelijk afkoelen. Verdeel de saus, als ze is opgeschuimd, over vier glazen kommen en laat het schuim verder afkoelen.

Snij elk sneetje peperkoek in vier smalle stroken en smeer langs beide zijden in met boter. Bak de koek op matig tot warm vuur donkerbruin. Bestrooi onmiddellijk na het bakken aan beide zijden met kristalsuiker om een sneeuweffect te bekomen. Tijdens het bakken blijft de peperkoek zacht, afgekoeld worden het harde lepeltjes. Dien het schuim op met de koeklepeltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content