Schorseneren met spek en broodkorstjes

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

12 schorseneren

200 g boter

1 citroen

150 g gerookt spek in blokjes gesneden

4 sneden oud witbrood zonder korst

2 tomaten

dille of kervel

cayennepeper

peper

zout

Maak de schorseneren schoon en laat ze 1 uur onder water staan. Schil ze met een dunschiller, snijd telkens de schoongemaakte stukjes af en dompel ze direct in water met een scheutje azijn of citroensap om verkleuren tegen te gaan. De schorseneren krokant koken in water met olijfolie en zout. Het water afgieten en de groenten warm houden. De blokjes spek in boter bakken, uit de pan halen en warm houden. Het brood in vierkantjes snijden en in het vet van de spekjes aan beide zijden goudbruin bakken. De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en de huid en zaden verwijderen. Het vlees in kubusjes snijden.

Om het gerecht af te werken, zet men een bakpan op het vuur met 150 g boter, het sap van een citroen en een snuif cayennepeper. De schorseneren, het spek, de blokjes vlees van tomaat en de croûtons kort opwarmen, kruiden met peper en zout en verdelen over warme borden. Versieren met dille of kervel en onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content