Voor 4 :
4 schorseneren
een blanc van :
2 liter water
1 el bloem
1 geperste citroen
een snuifje zout
En verder :
300 g schoongemaakte rivierpaling (450 g bruto)
1 fijngesneden ui
100 g boter
2 dl visbouillon
3 dl room
400 g gefileerde snoekbaars
50 g versgehakte peterselie
zout, peper van de molen
Maak een ‘blanc’ van water, bloem, citroensap en zout. Maak de schorseneren schoon, schil en kook gaar in de blanc. Hou de groente warm in het kookvocht. Snij de gefileerde paling in stukjes van 2 cm en stoof in 50 g boter, samen met de fijngesneden ui. Bevochtig na 5 minuten met visbouillon en laat verder gaarsudderen.
Haal de paling uit het vocht en hou warm. Laat het kookvocht inkoken tot er een bodem overblijft. Voeg de room toe en laat deze ook inkoken tot het vocht begint te binden. Kruid de saus met zout en peper.
Snij de gefileerde snoekbaars in vier stukken en wentel in de bloem die is gekruid met peper en zout. Bruin 50 g boter in een pan en bak de stukken vis langs beide zijden 4 à 5 minuten. Meng de warme schorseneren en de paling met de saus. Verwarm alles en verdeel over vier warme borden. Leg de goudbruin gebakken snoekbaars in de borden en bestrooi met gehakte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier