Salade met scheuten en veldsla
10-06-2011, 14:50
Bijgewerkt op: 23-05-2024, 21:11
Een lentefrisse salade met scheuten, veldsla, courgette, broccoli en bloemkool.
Voor 4 personen
- 1 grote courgette
- 150 gram gemengde scheuten
- 100 gram veldsla
- 150 gram broccoli
- 150 gram bloemkool
- 1/2 dl aceto balsamico
- 2 eetlepels pijnpitten
Vinaigrette:
- 2 eetlepels olie (bij voorkeur druiven- of pompoenpitolier)
- 1 eetlepel citroensap
- mespuntje mosterd
- peper en zout
Bereiding
- Was, droog en meng de scheuten en veldsla. Snij de courgette in dunne repen en blancheer deze.
- Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze afzonderlijk beetgaar.
- Maak een vinaigrette met olie, citroensap, peper, zout en een mespuntje mosterd. Meng de vinaigrette onder de salade met scheuten en de courgettelinten.
- Leg de bloemkool en broccoli bij de salade. Versier het bord met strepen tot siroop ingekookte balsamico en bestrooi met geroosterde pijnpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier