Salade met scheuten en veldsla

Salade met scheuten en veldsla
© Getty

Een lentefrisse salade met scheuten, veldsla, courgette, broccoli en bloemkool.

Voor 4 personen
  • 1 grote courgette
  • 150 gram gemengde scheuten
  • 100 gram veldsla
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram bloemkool
  • 1/2 dl aceto balsamico
  • 2 eetlepels pijnpitten
Vinaigrette:
  • 2 eetlepels olie (bij voorkeur druiven- of pompoenpitolier)
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespuntje mosterd
  • peper en zout
Bereiding
  1. Was, droog en meng de scheuten en veldsla. Snij de courgette in dunne repen en blancheer deze.
  2. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en kook ze afzonderlijk beetgaar.
  3. Maak een vinaigrette met olie, citroensap, peper, zout en een mespuntje mosterd. Meng de vinaigrette onder de salade met scheuten en de courgettelinten.
  4. Leg de bloemkool en broccoli bij de salade. Versier het bord met strepen tot siroop ingekookte balsamico en bestrooi met geroosterde pijnpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content