Scheutensalade met groenten

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 grote courgette

150 gram gemengde scheuten

100 gram ezelsorensalade

150 gram broccoli

150 gram bloemkool

1/2 dl aceto balsamico

2 eetlepels pijnpitten

Vinaigrette:

2 eetlepels olie (bij voorkeur druivenpitolie of pompoenpitolier)

1 eetlepel citroensap

een mespuntje mosterd

peper en zout

De scheuten en de ezelsorensalade wassen, drogen en mengen. De courgette in dunne repen snijden en deze blancheren. De bloemkool en broccoli in roosjes verdelen en afzonderlijk beetgaar koken. Een vinaigrette bereiden met olie, citroensap, peper, zout en een mespuntje mosterd. De salade in de vinaigrette wentelen. Vier metalen rigen aan de binnenkant bekleden met courgettebanden en opvullen met salade. De vulling aandrukken. De rinen voorzichtig verwijderen en bloemkool en broccoli rond de salade leggen. De bordspiegel versieren met strepen tot siroop ingekookte aceto balsamico en bestrooien met geroosterde pijnpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content