Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 plakken schapenvlees (bout of grote koteletten)
  • 1 soeplepel olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 soeplepels citroensap
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1/4 koffielepel zwarte peper
  • 1/2 koffielepel saliepoeder
  • 4 soeplepels donkerbruine suiker
  • 1/2 kopje bouillon (1/2 blokje)
  • 4 soeplepels worcestershiresaus
  • 2 koffielepels mosterd

De olie in een pan verwarmen, versneden ui, gehakte of geperste knoflook, tomatenpuree, citroensap, zout, zwarte peper, saliepoeder, donkerbruine suiker, worcestershiresaus en mosterd toevoegen. Enkele minuten laten sudderen, de bouillon bij de groenten gieten, mengen en opnieuw aan de kook brengen.

Het vlees in een vuurvaste schaal schikken, overgieten met saus en afdekken met aluminiumfolie. De schaal in een voorverwarmde oven van 200 zetten en alles een half uurtje laten sudderen.

Opdienen met sla of prinsessenboontjes en aardappelpuree gemengd met een weinig fijngesneden rauwe of kort gestoofde prei.

De olie in een pan verwarmen, versneden ui, gehakte of geperste knoflook, tomatenpuree, citroensap, zout, zwarte peper, saliepoeder, donkerbruine suiker, worcestershiresaus en mosterd toevoegen. Enkele minuten laten sudderen, de bouillon bij de groenten gieten, mengen en opnieuw aan de kook brengen. Het vlees in een vuurvaste schaal schikken, overgieten met saus en afdekken met aluminiumfolie. De schaal in een voorverwarmde oven van 200 zetten en alles een half uurtje laten sudderen. Opdienen met sla of prinsessenboontjes en aardappelpuree gemengd met een weinig fijngesneden rauwe of kort gestoofde prei.