Nodig voor vier :
400 g scampi’s
een bosje basilicum
1 dl droge, witte wijn
1,5 dl visfumet
olijfolie van koude persing
takjes rozemarijn (om als spiesjes te gebruiken)
12 kleine aardappelknikkers
Gemengde sla :
Rucola
Krulsla
Roodlof
platte peterselie
basilicum
dille
Vinaigrette :
4 cl olijfolie van koude persing
2 cl aceto balsamico
1 theelepel gehakte sjalot
1 theelepel met het mes gehakt tomatenvlees
1 theelepel wortelblokjes
1 theelepel blokjes van courgette
kervel
basilicum
peterselie,
peper
zout
Bereid de vinaigrette met de aangegeven ingrediënten. Steek met een speciaal mesje forse aardappelknikkers uit. De balletjes blancheren, verfrissen onder koud water en kort bakken in olijfolie.
Gebruik rozemarijntakjes als spiesjes en besteek ze met : een scampi, een blaadje basilicum, een aardappeltje, een basilicumblaadje, een scampi, enz….
Dresseer de gemengde salade op borden en giet de vinaigrette over de sla. Verhit olijfolie in een pan en gaar de brochettes op groot vuur. Kruiden met peper en zout en witte wijn toevoegen. De wijn gedeeltelijk laten verdampen en de visfumet toevoegen. Het vocht al kokende reduceren. De brochettes op de borden leggen en begieten met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier