Scampi’s met currysaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

600 g scampi’s

olijfolie

150 groenten (selder, prei, wortelen)

2 sjalotjes

3 gepelde tomaten

1 teentje knoflook

paprikapoeder

peper en zout

2 dl visfumet

1 theelepel curry

1 dl room

De scampi’s kort sauteren in olijfolie. Het vuur verlagen, de fijngesneden groenten en sjalotjes toevoegen en de scampi’s gaar stoven. De scampi’s verwijderen en vervolgens de gepelde en in stukken gesneden tomaten, paprikapoeder, geperst knoflook, peper en zout bij de stoofgroenten doen. Kort laten stoven en visfumet toevoegen. Aan de kook brengen en laten pruttelen tot de tomaten één worden met de saus. De curry en de room toevoegen, aan de kook brengen en laten inkoken tot de gewenste dikte. De warmgehouden scampi’s op warme borden schikken en overgieten met saus (indien gewenst kan men deze zeven). Als garnituur zijn er blokjes tomaat met versnipperd bieslook en als begeleiding is er tagliatelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content