Scampi’s met broccolimousse

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

500 g broccoli

50 g boter

2 sjalotten, fijngehakt

32 grote scampi’s

2 el olijfolie

50 g kruidenboter (boter vermengd met groene kruiden, knoflook, enkele druppels citroensap, peper en zout)

visbouillon

versgemalen peper, zout

nootmuskaat

currypoeder

De broccoli gaarkoken (of stomen) en laten schrikken in ijskoud water. De sjalotten fruiten in 20 g boter. De broccoli toevoegen, even meestoven en alles vervolgens niet te fijn mixen. De rest van de boter toevoegen en kruiden met versgemalen peper, zout en nootmuskaat (indien gewenst een snuifje cayennepeper toevoegen). Warm houden. De scampi’s ontdooien, de pantsers verwijderen en met een puntmesje het darmkanaal in de rug verwijderen. De scampi’s kruiden met peper, zout en currypoeder. De olijfolie samen met 20 g kruidenboter in een pan verhitten en de scampi’s kort bakken. De scampi’s uit de pan nemen en warm houden. De rest van de kruidenboter en een scheutje visbouillon in de pan doen. De bakresten los roeren en het geheel kort inkoken. In het midden van elk bord een metalen cilinder plaatsen en vullen met broccolimousse. De scampi’s rond de broccoli leggen en met botersaus besprenkelen. De ringen verwijderen en serveren met in zijn geheel gebakken krielaardappeltjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content