Scampi’s met bloedsinaasappelmayonaise en venkelslaatje

  • Moeilijkheid

Scampi's met bloedsinaasappelmayonaise en venkelslaatje

Voor 4:

1 grote venkel

1 tl fijn zeezout

36 middelgrote scampi’s (ca. 500 g)

2 bloedsinaasappels

1/2 dl koolzaadolie

zaadjes van 1/2 vanillestokje

Mayonaise:

2 eierdooiers

1 tl grove mosterd

1,5 dl koolzaadolie

1 bloedsinaasappel met felrood vruchtvlees

zout en citroensap

Maak eerst de mayonaise: doe de eierdooiers en mosterd in een kom en meng goed met een mixer. Blijf mengen en voeg eerst druppels- en dan straalsgewijs de koolzaadolie toe tot de mayonaise gebonden is.

Rasp de schil van 1/2 sinaasappel en pers het sap van de volledige sinaasappel. Roer beide door de mayonaise, kruid naar smaak met zout en citroensap.

Snij de venkel in vieren en snij elk kwart in schijfjes van 1 mm. Doe deze in een kom en meng met het zout. Laat 30 minuten trekken.

Schil de bloedsinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen. Hak de partjes in blokjes.

Meng de koolzaadolie met de vanillezaadjes. Spoel de venkel onder de koude kraan en laat uitlekken. Dep droog en breng op smaak met de vanilleolie.

Grill of pocheer de scampi’s en serveer met de mayonaise. Werk het venkelslaatje af met de sinaasappelblokjes en enkele plukjes venkelgroen. Serveer bij de scampi’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content