citroenolie
1 tl geblancheerde julienne van citroenschil
1,5 dl olijfolie
16 grote scampi’s
1 rood pepertje, zonder zaden en fijngesneden
2 fijngesneden sjalotjes
azijn
peper, zout
1 mango
Roer de citroenschil door de olie. Laat 2 dagen trekken. Pel de scampi’s, ontdoe van het darmkanaal en bak in olijfolie. Haal de scampi’s uit de pan en leg even terzijde.
Snipper de sjalotjes en het pepertje en doe bij de olijfolie. Bak kort, al roerend met een houten spatel. Blus de warmte met een beetje azijn en leg dit mengsel op de scampi’s.
Schil de mango en snij in blokjes. Leg de scampi’s in het midden van de borden. Versier met het mengsel van sjalotjes en pepertje. Besprenkel met citroenolie, bestrooi met peper en zout en werk af met blokjes mango.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier