Scampi’s met miso en wortel-daikonsalade

© Getty
Voor 4 personen
  • 12 middelgrote scampi’s
  • 3 el aka miso
  • 3 el water
  • 1,5 el suiker
  • 2 el sesamolie
  • 4 el arachideolie
  • 1 lente-ui
Wortel-daikonsalade
  • 4 wortelen
  • 15 cm daikon
  • 1 tl zout
  • 3/4 dl rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
  1. Maak de wortel-daikonsalade: schil de wortelen en de daikon en snij in dunne reepjes. Doe in een kom met het zout, meng goed en laat 25 minuten trekken. Spoel onder koud stromend water.
  2. Meng rijstazijn, sojasaus en mirin. Voeg de groenten toe en laat een nacht marineren. Laat goed uitlekken en meng er de sesamzaadjes onder.
  3. Verwijder de pantsers van de scampi’s. Roer de miso los met het water en de suiker. Voeg de scampi’s toe en marineer 15 minuten.
  4. Verhit beide oliën in een wok en bak de scampi’s gaar. Serveer met de wortel-daikonsalade. Werk af met de flinterdun gesneden lente-ui. Geef er Japanse rijst bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content