Ingrediënten

Voor 4:

  • Boter
  • 16 grote scampi's (ongepeld)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 1/2 rode paprika (in julienne)
  • peper en zout
  • 1 theelepel mild kerriepoeder
  • 2,5 dl room (ten minste 35% VG)
  • 100 g grofgesneden shii-take
  • 5 stuks grofgehakte lente-ui
  • brood

Smelt boter in een pan en bak er de scampi's in aan. Voeg fijngehakte knoflook, sjalot, gember en rode paprika toe en bak op hevig vuur krokant. Kruid met peper, zout en kerrie en voeg de room toe.

Laat 2 min. zacht pruttelen, voeg de paddenstoelen en de lente-ui toe en serveer onmiddellijk, met brood.

Smelt boter in een pan en bak er de scampi's in aan. Voeg fijngehakte knoflook, sjalot, gember en rode paprika toe en bak op hevig vuur krokant. Kruid met peper, zout en kerrie en voeg de room toe. Laat 2 min. zacht pruttelen, voeg de paddenstoelen en de lente-ui toe en serveer onmiddellijk, met brood.