Scaloppine al limone met gegrilde groenten en fettuccine

©Tony Le Duc
Fettuccine 1
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 30 g spinazie
Fettuccine 2
  • 100 g bloem
  • 1 ei
Scaloppine
  • 8 lappen dungesneden (0,5 cm) kalfsvlees
  • olijfolie
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
Groenten
  • 12 minicourgettes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Meng bloem en eieren met de hand of met een keukenrobot tot een gladde en elastische bol deeg. Meng de helft ervan met gekookte en gepureerde spinazie. Draai de bollen in plasticfolie en laat minstens een halfuurtje liggen. Verwerk het deeg met een pastamachine tot fettuccine (5 mm) of tagliatelle (7 mm). Kook de verse pasta enkele minuten in gezouten water, tot beetgaar. Giet af, spoel niet onder koud water.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het in een pan met olijfolie. Verwijder het vlees als het gaar is en hou warm in een matig warme oven. Giet de kalfsfond in de bakpan. Voeg wat olijfolie, de in schijfjes gesneden knoflook en de in schijfjes gesneden citroen toe. Laat even inkoken.
  3. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij de groente in de lengte doormidden. Verwijder de steeltjes van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes. Meng courgette en paprika in een kom met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en spreid het geheel uit op een bakplaat.
  4. Plaats de groenten 15 minuten onder de grill. Laat een beetje olijfolie warm worden in de kookpot en roer er de pasta door. Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe. Leg de scaloppine, de saus en de groenten op warme borden en serveer met pasta.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content