Sbrisolona

10-06-2011, 13:48
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:14
© Jean-Pierre Gabriël Nodig:
Nodig:
200 g patisseriebloem
15 g maisgriesmeel
1/2 pakje gist in poeder
150 g koude boter in blokjes
zeste van 1/2 citroen en van 1/2 sinaasappel
75 g niet-geraffineerde rietsuiker
75 g amandelen, grofgehakt
zout
vanillepoeder
1 eigeel
Meng in een glazen kom de bloem, het maisgries en de gist. Meng er met de toppen van de vingers de boter door en kneed tot een korrelige pasta. Voeg ook de citruszestes toe die vooraf gemengd zijn met de rietsuiker. Meng vervolgens de amandelen door de pasta, een snuifje zou en de vanille. Eindig met het eigeel.
Giet in een bakvorm van 18 cm diameter, zonder aan te drukken. Zet 30 à 40 minuten in de oven op 170°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier