Sayyadieh (gestoofde vis met rijst en pindanoten)

Nodig voor 4:

Nodig voor 4:

3 fijngehakte uien

1 liter water

zout

komijnpoeder

800 g witte vis (kabeljauw, schelvis, wijting)

400 g langekorrelrijst

50 g pindanoten

het sap van 1 citroen

3 gepelde en fijngehakte tomaten

Verhit olijfolie in een pan en bak er de ui in. Doe er vervolgens het water, zout en komijn bij en laat enkele minuten sudderen. Doe er dan de vis bij en laat 10 minuten stoven. Haal de vis uit de pan en hou warm. Kook de rijst in drie vierde van het kookvocht, schik in een kom en leg er de vis bovenop. Bak de pindanotenin olijfolie en doe er op het einde de tomaten bij. Lepel over de vis. Laat de rest van het kookvocht van de vis inkoken en voeg het citroensap toe. Kruid volgens eigen smaak en giet over de bereiding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content