Savooikoolsoep met chorizo, witte bonen en rozemarijn

4cce193c99eabc5b09090f582994fdd9 ©

Een winterse maaltijdsoep voor de koude dagen. En wie het vegetarisch wil, kan de chorizo vervangen door feta.

Een winterse maaltijdsoep voor de koude dagen. En wie het vegetarisch wil, kan de chorizo vervangen door feta.

Voor 4 personen

2 el olijfolie

150 g chorizoworst (uit blik)

1 ui

2 tenen knoflook

1 el fijngehakte rozemarijn

1/2 tl pimentòn (gerookte paprika)

1 blik (400 g) grote witte bonen

8 dl kippenbouillon savooi kool

250 g savooikool

2 gepelde en ontpitte tomaten

2 el geroosterde Valencia-amandelen

extra vierge olijfolie

peper en zout

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Laat de chorizo uitlekken en snijd in blokjes. Bak de chorizo goudbruin in de olijfolie. Verwijder de chorizo met een schuimspaan en snijd de ui in dunne ringen.

2. Doe de ui in de pan, samen met de fijngesneden knoflook, rozemarijn en de pimentòn. Laat enkele minuten stoven onder deksel.

3. Voeg de uitgelekte en onder koud water gespoelde bonen en 4 dl kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat onder deksel sudderen tot de uien en bonen zeer zacht zijn.

4. Snijd de savooikool in grove stukken en voeg toe aan de pan met de rest van de bouillon. Laat enkele minuten sudderen tot de kool beetgaar is. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de soep met de chorizo. Controleer de kruiding.

5. Werk elk soepbord af met amandelen en een straaltje olijfolie. (Vegetariërs kunnen de chorizo weglaten en de soep afwerken met verkruimelde geitenkaas.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content