Saté santé

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

350 g varkenslapjes

20 g kruidenboter

1 eetlepel mayonaise

1 dl volle yoghurt

3 lente-uitjes

1 papaja

1/2 rijpe mango

1/2 citroen, uitgeperst

1 eetlepel fijngehakte koriander

peper, zout

6 satéstokjes of spiesen

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep het citroensap op het vlees en peper naar smaak. Snij de lente-uitjes in stukjes van 3 cm en rijg ze met het vlees om en om aan de satéstokjes. Smelt de kruidenboter en bestrijk de spiesjes ermee. Rooster de spiesjes onder de hete grill. Draai ze regelmatig om. Klop intussen een sausje van de yoghurt, de mayonaise en de koriander. Voeg peper en zout toe naar smaak. Schil de papaja en mango en snij ze in blokjes van 1 cm. Bak ze even in olie in een braadpan. Neem de spiesjes onder de grill vandaan en serveer ze op een bedje van het fruit. Serveer de saus afzonderlijk.

Voorbereiding: 15 minuten.

Bereiding: 15 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content