Sashimi van koningsvis, salade van hijiki met sesam, sojagelei, ijs van sushirijst en grove Tasmaanse peper

  • Moeilijkheid

Voor 4:

360 g koningsvis, 1 koffielepel Tasmaanse peper, extra vierge olijfolie, fleur de sel.

Voor het ijs: 100 g reeds gekookte sushirijst, 100 g melk, 10 g griessuiker, 30 g eigeel, 10 g sushi-azijn.

Voor de sojagelei: 9 cl gevogeltebouillon, 1 cl sojasaus, 2 g gelatine (1 blaadje).

Voor de algen: 40 g gedroogde hijiki (iziki), 1 soeplepel sesamzaad, 1 snuifje fleur de sel, 1 koffielepel sesamolie.

Voor de wasabicrĆØme: 4 soeplepels dikke mayonaise, 1 koffielepel wasabipasta, wijnazijn.

Het ijs van sushirijst: meng de rijst met de warme melk, de suiker, het eigeel en de sushi-azijn. Mix het geheel en draai tot ijs in de machine.

De sojagelei: verwarm de kippenbouillon en de sojasaus tot 50Ā°C. Doe er de vooraf in koud water geweekte en uitgeknepen gelatine bij. Meng goed en laat opstijven op een koele plek.

De algen: week de hijiki en meng met fleur de sel, sesamzaad en sesamolie.

De wasabicrĆØme: meng de mayonaise met de wasabipasta en enkele druppels wijnazijn.

De vis: verdeel de vis in plakjes van 4 Ć  5 mm dik. Schik ze op de borden (6 Ć  8 plakjes per persoon). Bestrijk de bovenkant met behulp van een keukenpenseel met olijfolie en schik daarop een fijn lijntje Tasmaanse peper en fleur de sel, evenals een streepje sojagelei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content