Voor 4 tot 6 personen:
1 kg heel verse kleine sardines
1 bokaal wijnbladeren
1 dl olijfolie
Â1/2 citroen
marjolein
zout
peper
De sardines schoonmaken (kopjes verwijderen, visjes opensnijden en graten verwijderen, maar de 2 filets aan elkaar laten). Wassen onder een koude waterstraal, daarna in een grote schaal leggen. Zout, wat citroensap en olijfolie toevoegen en bestrooien met een beetje marjolein (gedroogd of vers). Afdekken met een plasticfolie en twee uur in de koelkast laten rusten. De ontrolde wijnbladeren even blancheren zodat ze wat minder bitter worden. Elk sardientje voorzichtig in een blad rollen. De gril verwarmen (ovengril of gietijzeren tafelgril) en de wijnbladeren 2 minuten aan elke kant roosteren. Het wijnblad zorgt ervoor dat al het visvocht behouden blijft en wordt samen met de vis opgegeten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier