
Sandwich van zeetong met champignons en tomaten-dragonsaus
Voor 4:
Voor 4:
250 g Parijse champignons
boter
peper en zout
3 el fijngehakte bladeren van bleekselderij
5 aardappelmousseline (fijne aardappelpuree, opgewerkt met room en boter)
8 zeetongfilets
bleekselderijbladeren
olijfolie
Voor de saus:
4 dl passata
2 dl gevogeltebouillon
1 fijngesneden sjalot
1 el mosterd
het sap van 1/2 citroen
4 el verse dragonblaadjes
peper en zout
Breng voor de saus de passata met bouillon, sjalot, mosterd, citroensap en dragon zacht aan de kook en laat al pruttelend tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout.
Snij de champignons in kleine plakken en bak ze krokant in boter. Kruid met peper en zout en voeg fijngehakt selderijblad eraan toe. Meng onder de aardappelmousseline en houd warm. Bak de visfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Leg per bord een filet, daarop wat van de champignonmousseline en dek af met een tweede filet. Serveer de saus erbij en werk af met selderijblad en een streep olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier