Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 citroen
  • zout
  • 2 rode paprika's
  • Turks brood
  • 2 el olijfolie
  • 200 g verse ricotta
  • peper

Snij de aubergine in dunne schijven, wrijf in met de citroen en besprenkel met zout. Zet 2 tot 3 uur in de koelkast. Snij repen van 3 cm uit de paprika's. Snij het brood in vierkanten (12 x 12 cm) en gril langzaam. Strijk de stukken paprika en aubergine in met olijfolie en gril ze langs alle kanten tot ze zacht en bruin zijn.

Leg 2 schijven aubergine, 2 schijven paprika en 1 laagje ricotta op het brood. Kruid met peper en zout en leg er een snee brood bovenop.

Snij de aubergine in dunne schijven, wrijf in met de citroen en besprenkel met zout. Zet 2 tot 3 uur in de koelkast. Snij repen van 3 cm uit de paprika's. Snij het brood in vierkanten (12 x 12 cm) en gril langzaam. Strijk de stukken paprika en aubergine in met olijfolie en gril ze langs alle kanten tot ze zacht en bruin zijn. Leg 2 schijven aubergine, 2 schijven paprika en 1 laagje ricotta op het brood. Kruid met peper en zout en leg er een snee brood bovenop.