Voor 4:
500 g aardappelen
150 g diepvrieserwten
2 groene pepers
1 kleine ui
1 el plantaardige olie
3 el fijngehakte koriander
1 el fijngehakte munt
1 tl komijnzaadjes
1 pak filodeeg (6 vellen)
50 g gesmolten boter
peper en zout
Munt-raita:
1 groene peper
250 g volle yoghurt
1 tl suiker
1/2 tl zout
2 el fijngehakte munt
Schil en snij de aardappelen in blokjes van 1/2 cm. Kook ze gaar in gezouten water.
Blancheer de erwten in ongezouten water. Hak de pepers en ui fijn. Fruit in de olie. Meng de aardappelen en erwten met de pepers, ui, koriander, munt en 1/2 tl komijnzaadjes. Kruid naar smaak.
Halveer elk vel filodeeg in de breedte en vouw elke helft in de lengte in tweeën. Bestrijk met boter en leg 2 eetlepels vulling op het smalle uiteinde van elke reep. Vouw het filodeeg zo op dat 12 driehoeken ontstaan. Bestrijk de samosa’s met boter en strooi er de rest van de komijnzaadjes over. Bak 15 à 20 min. in de oven op 200°C.
Mix de ingrediënten voor de raita. Verdeel de samosa’s over 4 borden en geef er de munt-raita bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier