Saltimbocca

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

4 kalfslapjes (elk ongeveer 80 gram)

4 salieblaadjes

4 zeer fijne sneetjes parmaham

2 eetlepels witte wijn

olijfolie

peper

Leg de kalfslapjes op een werkblad. Breng op smaak met peper, maar gebruik geen zout. Leg een sneetje parmaham en een salieblaadje op elk kalfslapje. Houd de ingrediënten samen met een tandenstoker of een satéstokje. Verhit een beetje olie in een pan. Matig het vuur en leg de saltimbocca in de vetstof. Laat beide zijden gedurende 5 minuten goudgeel bakken. Begin met de kant van de ham. Neem de saltimbocca uit de pan en houd warm. Blus de pan met een beetje water en doe er 2 lepels witte wijn in. Breng aan de kook op een heet vuur terwijl je voortdurend roert met een houten lepel. Leg de saltimbocca op een serveerschaal en giet de saus erover. Dien op met spaghetti, olijfolie en salie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content