Saltimbocca van tilapia met verse tagliatelle

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 tilapiafilets van 100 g

8 salieblaadjes

zwarte peper

8 sneetjes prosciutto crudo

(rauwe ham)

250 g verse eiertagliatelle

3 à 4 el extra vergine olijfolie

1 rode peper

2 el olijfolie

50 g boter

1 tl balsamicoazijn

Leg een salieblaadje op elke visfilet. Wikkel een sneetje ham rond elke filet en kruid met peper. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Hak intussen de rode peper fijn. Giet de pasta af en breng op smaak met de extra vergine olijfolie. Meng de rode peper onder de pasta. Hou de pasta warm.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de saltimbocca aan beide kanten goudbruin. Hou de vis warm en maak intussen de beurre noisette. Doe hiervoor de boter in een pannetje en laat op een matig vuur smelten. Verwarm de boter tot hij bruin kleurt en een aroma van noten afgeeft. Voeg de balsamico toe, en kruid met zout en peper. Verdeel de saltimbocca en pasta over vier borden en werk af met de boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content