Saltimbocca van sint-jakobsnoten met spek en salie

© StockFood
Voor 6 personen
  • 6 grote sint-jakobsnoten zonder koraal
  • 18 salieblaadjes
  • 6 dunne sneden ontbijtspek of pancetta
  • 6 sneden stokbrood
  • 1 groot teentje knoflook
  • 20 cl tomatencoulis
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
Bereiding
  1. Spoel de sint-jakobsnoten onder een straal koud water en verwijder het vliesje en het aanhechtingspunt. Dep de noten droog met keukenpapier. Leg op elke noot een blaadje salie en verpak in een sneetje spek.
  2. Laat in een braadpan 10 gram boter smelten met de olijfolie. Leg er de resterende salieblaadjes en de saltimbocca in en bak ze aan beide kanten kort aan. Kruid met peper en zout en bedruip geregeld met het bakvocht.
  3. Rooster intussen de sneetjes stokbrood in de broodrooster en besmeer ze met de rest van de boter. Pel en pers de knoflook. Leg hem in een pannetje, voeg de tomatencoulis toe en verwarm op een laag vuur. Besmeer hiermee de sneetjes stokbrood en leg er een saltimbocca op. Leg er een paar blaadjes gebakken salie bij. Serveer meteen, met de rest van de tomatensaus er apart bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content