Salsa van grijze garnalen met guacamole geparfumeerd met basilicum
120 g gepelde grijze garnalen
120 g gepelde grijze garnalen
1 rijpe avocado
2 pruimtomaten
een handvol basilicumblaadjes
15 cl room
olijfolie
harissa (Tunesische pasta op basis van rode pepertjes)
2 kropslaharten
scheutje balsamicoazijn
2 pijpajuintjes
zwarte peper
zout
Cutter een halve avocado samen met flink wat basilicum, zwarte peper en zout tot een homogene massa. Voeg er de room bij en cutter opnieuw tot de room er mooi in vermengd is.
Snij het tomatenvlees (zonder pitjes) in fijne blokjes en meng met flink wat olijfolie, een beetje harissa en een fijngesnipperd pijpajuintje.
Snij de sla in fijne reepjes (chiffonade) en schik deze in het midden van het bord. Meng de grijze garnalen met de tomatenblokjes en breng op smaak met peper.
Schik de garnalensalsa op de salade. Meng wat olijfolie met balsamicoazijn en lepel rond de salade. Doe de guacamole in een spuitzak en spuit rond de salade.
Opmerking: Serveer dit voorgerecht heel koud, met een fris glaasje Chardonnay.
Recept: Marc Germonprez
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier