Salsa alla piemontese

  • Moeilijkheid

Salsa alla piemontese

Voor 4:

pappardelle

1 ui

2 à 3 takjes groene selderij

1 à 2 wortelen

1 kalfsschenkel voor ossobuco

peper, zout

2 takjes tijm

1 laurierblaadje

2 teentjes knoflook

1/2 fles droge witte wijn

1 bosje bieslook

1 mespuntje saffraan

1 bosje peterselie

3 à 4 boleten

6 tot 8 morieljes

300 g tomatenpassata

bloem

extra vergine olijfolie

Maak de groenten schoon en snij ze fijn. Leg ze met tijm en laurier in een ovenschaal en bestrooi met peper en saffraan. Leg er de kalfsschenkel op. Braad de groente en het vlees op 220°C in de oven. Schenk er 1 glas wijn bij zodra de groenten krokant zijn en laat verdampen. Bestrooi met bloem om te binden.

Schep over in een steelpan, dek af met water en voeg de tomatenpassata toe. Laat tot één derde inkoken, zodat er een vrij dikke, maar nog vloeibare saus ontstaat. Zeef en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk in de zeef achterblijft. Breng verder op smaak.

Laat de knoflook en de gesnipperde peterselie slinken in een scheutje olijfolie. Voeg de grofgesneden boleten en morieljes toe. Kruid en leng aan met wijn. Laat een paar minuten op het vuur staan en voeg vervolgens de saus en de gesnipperde bieslook toe. Laat hoogstens nog enkele minuten doorkoken en giet vervolgens uit over de al dente gekookte pappardelle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content