Salie-ei, spruitjes, salieschuim

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 eieren

2 dl magere melk

30 gram boter

1 tuiltje salie

6 spruitjes

1 sjalotje

zout, peper

4 dl room

Open de rauwe eieren zoals een zachtgekookt eitje door het topje eraf te knippen met een schaar. Maak ze leeg en behoud de schalen. Laat een klontje boter smelten, voeg er de eieren bij en klop ze met de garde gedurende 5 minuten goed dooreen op een zacht vuurtje (zoals voor roereieren). Voeg er 1 dl ongeklopte room bij, zout en peper en roer tot een smeuïge massa en mix deze. Houd warm au bain-marie.

Hak een sjalotje fijn en fruit het samen met de spruitjes. Bevochtig met 1/2 liter water, zout en peper. Laat ongeveer 25 minuten koken. Draai door de groentemolen en houd warm. Laat 5 salieblaadjes trekken in de magere melk. Laat inkoken tot een soeplepel. Zeef en laat afkoelen. Klop 3 dl room stijf en werk er de lepel saliemelk door. Vul de eieren: voor een derde met spruitjespuree, vervolgens met een derde roerei en eindig met een derde salieroom. Schep bij het eten met het lepeltje tot op de bodem, zodat je het hele gamma van smaken proeft.

Bereidingstijd: 50 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content