Salade van witte bonen, courgette en tonijn

© Getty

Voor vier personen

  • 350 g gedroogde
  • witte bonen
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel boter
  • 35 g kappertjes
  • 100 g tonijn uit blik (in olie of naturel)
  • een halve kropsla
  • 1 versnipperd uitje
  • gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • zout
Bereiding
  1. De witte bonen een dag voordien in koud water te week zetten. De volgende dag het weekwater afgieten, de bonen wassen in vers water en laten uitlekken. De bonen opzetten in koud water met laurier, ui, knoflook, peper en zout. Aan de kook brengen en anderhalf uur zachtjes laten koken tot de bonen mals zijn.
  2. De courgette wassen, in blokjes snijden en deze enkele minuten in gezouten water weken. Het gezouten water afgieten, de blokjes laten uitdruipen en op zacht vuur in de boter fondant stoven.
  3. De salade wassen, drogen en in reepjes snijden.
  4. De tonijn uit blik laten uitlekken en vermengen met de witte bonen. Een scheut olijfolie, het versnipperde uitje, zout en het stoofvocht van de courgette toevoegen en opnieuw mengen.
  5. Tot slot de reepjes salade, de kappertjes en de blokjes courgette voorzichtig door de bonenmengeling spatelen en de salade bestrooien met gehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content