Voor- of tussengerecht voor 4 personen:
500 gram watermeloen
200 gram feta
50 gram (gedroogde) pompoenpitten
1 tot 2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels (fruitige) extra vierge olijfolie
sap van 1 citroen
zwarte peper uit de molen
Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng de pompoenpitten met 1 a 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de zaden over aluminiumfolie of op een ovenplaat en rooster ze gedurende 10 minuten in de oven. Laat de zaadjes goudbruin worden. Snij de watermeloen in plakken van 1,5 cm dikte. Schil de plakken en snij in stukjes. Doe ze in een slakom. Snij de feta in blokjes en strooi ze over de watermeloen. Bestrooi met peper en de pompoenpitten. Besprenkel met een mengsel van citroensap en de extra vierge olijfolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier