Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g zongerijpte tomaten
  • 600 g sperzieboontjes
  • 1 bundeltje bonenkruid
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 g bacon
  • 2 theelepels gehakte peterselie

Was de boontjes, haal ze af en kook de groente beetgaar in water met zout en bonenkruid. De krokante boontjes verfrissen onder stromend koud water en laten uitlekken. Het uitje pellen en versnipperen. De tomaten wassen en de kroontjes verwijderen. Iedere tomaat in acht partjes snijden. Maak een dressing van azijn, zout, peper, paprikapoeder, mosterd en olie. Meng de boontjes, de partjes tomaat en de versneden ui met de saus en laat alles op een koele plaats rusten. Snijd de bacon in miniblokjes en bak de blokjes krokant. De peterselie en de bacon over de salade strooien.

Was de boontjes, haal ze af en kook de groente beetgaar in water met zout en bonenkruid. De krokante boontjes verfrissen onder stromend koud water en laten uitlekken. Het uitje pellen en versnipperen. De tomaten wassen en de kroontjes verwijderen. Iedere tomaat in acht partjes snijden. Maak een dressing van azijn, zout, peper, paprikapoeder, mosterd en olie. Meng de boontjes, de partjes tomaat en de versneden ui met de saus en laat alles op een koele plaats rusten. Snijd de bacon in miniblokjes en bak de blokjes krokant. De peterselie en de bacon over de salade strooien.