Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 20 scampi's uit de diepvries
  • 250 gram sobanoedels
  • 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • gember, in julienne gesneden
  • plantaardige olie om te frituren

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte gember

Voor de vinaigrette:

  • 2 koffielepels honing
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels geraspte gember

Laat de scampi's ontdooien en pel ze. Snijd ze ruggelings in en verwijder het darmkanaal. Spoel ze onder stromend water en dep droog. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de scampi's 1 uur marineren. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Kook de noedels gaar in gezouten water en laat uitlekken. Meng de nog warme noedels met de vinaigrette en laat afkoelen. Voeg de lente-uitjes en het sesamzaad toe. Laat de scampi's uitlekken en bak ze enkele minuten in een hete pan. Frituur de julienne van gember in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de noedels over vier borden, leg er telkens 5 scampi's rond en werk af met de gefrituurde gember.

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur marineren.

Laat de scampi's ontdooien en pel ze. Snijd ze ruggelings in en verwijder het darmkanaal. Spoel ze onder stromend water en dep droog. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de scampi's 1 uur marineren. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Kook de noedels gaar in gezouten water en laat uitlekken. Meng de nog warme noedels met de vinaigrette en laat afkoelen. Voeg de lente-uitjes en het sesamzaad toe. Laat de scampi's uitlekken en bak ze enkele minuten in een hete pan. Frituur de julienne van gember in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de noedels over vier borden, leg er telkens 5 scampi's rond en werk af met de gefrituurde gember. Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur marineren.